Regler på vandet

Der gælder i princippet de samme regler på vandet for kitesurfere, som der gør for sejlere generelt. Men for kitesurfere er der også nogle ekstra. Reglerne er beskrevet her og vist med billeder, så de er let forståelige.

Grøn har den ubetingede ret til vejen. Rød skal derfor vige for grøn.

Kitesurfing regler når du kiter

Kiting

Surfere der sætter kiten op eller ned, er crashed, er på vej i vandet eller har andre problemer, har prioritet. Når du går i vandet og er på vej ud med din kite, så hold den generelt lavt. Så genere du ikk andre surfere, der er på vandet. Selvom du har retten til vejen, så vis hensyn.

 

Surfere på bagbord halse (venstre ben forrest) skal vige for styrbord halse (højre ben forrest) i henhold til internationale sejlregler. Det vil sige, at sejler du med højre ben forrest (i forhold sejlretning) så har du retten til vejen og dem der kommer imod dig skal vige.

Når to surfere mødes, flyver surferen tættest mod vinden (til luv) kiten højt, mens surferen til læ flyver kiten lavt. Er vinden on-shore er kiteren til læ tættest på stranden, så han flyver kiten lavt. I dette tilfælde skal rød vige og sejler i læ, derfor skal han sænke kiten, mens grøn er til luv og hæver kiten.

Den indhentende surfer skal vige for dem foran. I dette tilfælde surfer rød venstre om (læ siden) og skal derfor styre kiten lavt, mens grøn styre kiten højt.

Se dig godt for inden du laver en manøvre, hopper eller ændrer kitens flyveretning. Der skal være frit bagtil og i den retning du laver dit trix.

Surfere der rider en bølge har retten til vejen. I dette tilfælde skal rød vige. Grøn kommer til at lægge i læ og ska derfor styre kiten lavt, så rød kan styre hans kite over grøns kite.