Kom sikkeret igang

Start med at få et kursus eller få hjælp fra en erfaren surfer. Du kan IKKE lære det af dig selv. Det vil være alt for farligt. Hvis du er heldig og slipper godt fra at prøve, så vil det helt sikkert skræmme dig væk fra denne fede xtreme sport. Derfor skal du sørge for at starte ordentligt op. Et kursus er helt klart at anbefale.

En god hjælp inden dit kursus kan være begynder dvd, eller se en masse youtube begynderfilm.
Kiteboarding.dk har samlet en masse gode begynderfilm under kiteboarding.dk/begyndersektion

Sådan bliver du en kitesurfer

Først skal du øve dig med en trainerkite. Det er en lille kite på 1-3m2. Når du er blevet rigtig god til at styre den, så er du klar til at komme på vandet første gang.
Flyve med trainerkite er en del dit kursus.

Inden du kan komme på vandet, skal du lære at korrekt oprigning af kiten.
Her indgår din sikkerhed, samt hvordan du kommer hurtigt og sikkert på vandet.

Normal launch af kite 

 Kitesurfing - lær at landstarte din kite

  Kitesurfing land start

Dette skal gøres i vandet, når man er begynder! Det er her, de fleste ulykker sker. Kiten ligger 90grader til vinden og hjælperen rejser kiten. Herefter kan man langsom trække kiten i luften. Dette er meget forsimplet og du skal have et kursus.
Det er vigtigt du ser flere film inden dit kursus, da du herefter når længere på kurset.

Kitesurfing bar - Depower & power via bar

De første par gange på vandet, skal du lære at styre en stor kite. Du skal lære at køre den fra side til side uden at den trækker. Når du kan det, så er klar til at bodydragge. (tips til begynderen). Som billedet viser styrer du kiten ved at trække i den ene eller dan anden side. For at give kiten mere power, hiver du baren ind i begge sider. Og for at depower, skal du skubbe baren fra dig.

Bodydragging foregår ved, at du ligger i vandet og styrer kiten, så den trækker dig afsted. Når du føler dig tryk ved at styre kiten på denne måde, kan du prøve kræfter med at komme op på boardet. Du vil sikkert få dragen til at flyve i vandet nogle gange. Derfor kommer øvelsen i at relaunche helt automatisk.

Kitesurfing Relaunch

Således ser en relaunch af en kite ud. Med en Delta kite skal du bare trække i baren til en af siderne. Så vender kiten selv rundt. Nogele gange skal man lige gå lidt hen imod kiten. Ellers så bare hav tålmodighed. Delta kite er verdens bedste relaunch kite, og du får derfor ingen problemer her.

Op på boardet

For at komme op på boardet skal du ligge i fosterstilling i vandet, hvor benene er trukket helt op under dig. Styr kiten med en hånd, mens du tager boardet på fødderne. Så flyver du kiten ned i powerzonen for at lade den trække dig op. Stræk benene i takt med, at du kan mærke kiten trække dig op. Kør hurtigt kiten op ad igen, så den ikke ender i vandet. Surf lidt med vinden inden du kanter boardet. Denne fase tager lidt tid at lære, men når du først kan det. Så er du KITESURFER!!!

 Kitesurfing vandstart